A futball örök… a fogadás öröme is!

tippmix tippek

A futball örök… a fogadás öröme is!

Amióta az eszemet tudom mindig volt labda a közelemben.

Már három-négy éves koromtól kezdve a szüleim mindig biztattak, hogy vegyek részt valamilyen labdajátékban és ez általában a legtöbb esetben a foci volt. Az általános iskolában kapusként kezdtem, majd utána beirattak a helyi torna clubba és később hátvéddé nőttem ki magam. Apám valahogy saját magát látta bennem, mivel ő is sokáig az Nb.3-ban rúgta a bőrt, később aztán egy makacs gerincsérv miatt abbahagyni kényszerült a sportot, de a foci szeretete megmaradt később is.

Ahogy telt-múlt az idő lehetőségem lett leigazolni egy itthon is elismert Nb.1-es csapathoz, s így közel tizensok évig voltam hátvéd. Konkrét csapatot nem írok, mivel mindenkinek megvan a szívéhez közel álló szín. Kinek a zöld, kinek a lila, másnak pedig a kék-fehér ugye.

Sajnos, mire huszonhárom éves lettem az évközi egészségügyi vizsgálatokon az üzemorvos úgy találta, hogy apró lyuk van a szívem bal kamráján, aminek köszönhetően a használt vér keveredik a frissel. Emiatt voltam az utóbbi időben fáradékony, és hoztam gyengébb teljesítményt.

Ez minősítő tényező, így sajnos a harmincas éveim elejére abba kellett hagynom a versenyszerű sportot. Gyerek-edző lettem, mivel azóta is minden a labdáról szól a családban. Nem bánom, szép karrier volt és sokat tudok azóta is kamatoztatni, amit a gyermekeknek – a következő generációnak – át tudok adni.

Egy új hobbim is lett ezek mellett, amit a régi csapattársakkal szoktunk művelni szabaidőnkben. Ez pedig az, hogy megpróbáljuk megtippelni a kedvenc csapataink következő meccsének eredményeit. Némelyek ezt sportfogadásnak neveznék, én azonban csupán hobbinak, mivel nem szoktam pénzben fogadni. Teljesen elfogadom azonban, hogy más viszont igen. Az öröm, az élvezet számomra ugyanaz, mint ha élesben fogadnék.

Egy weboldalt is találtam, ahol a tippelést mesteri szintre emelik. Ez pedig nem más, mint a tippmix tippek oldal. Heti, havi szintű stratégiák, fogadások, múltbéli eredmények ellenőrzésképpen.

A régi csapattársakkal mindig fogadunk egy üveg whiskey-ben, hogy melyikünk fogja azon a héten eltalálni a legtöbb meccs végeredményét, s a hétvégén summázzuk az eredményeket.

Számomra ez már nem fog megváltozni, némelyek munkát választanak, mások pedig hivatást. Nekem a sport a mindenem, de szerencsére, a családom is hozzászokott már, és támogatnak az utamon.