Könnyű és fájdalommentes kozmetikai szőrtelenítés

szőrtelenítés

Könnyű és fájdalommentes kozmetikai szőrtelenítés

A ProBeauty több, mint húsz éve látja el a szépségszalonokat kiváló minőségű, de mégis barátságos árú termékekkel, legyenek azok többek között kozmetikumok, fodrászati kellékek, szalonokban használatos bútorok és berendezési tárgyak vagy körömápolási termékek.

A kozmetikusok körében rendkívül népszerűek az olyan termékeink, mint például az Italwax gyanta. Az egyedülálló receptúrával és rugalmas formulával rendelkező elasztikus gyantagyöngyök könnyűvé és gördülékennyé teszik a szőrtelenítés folyamatát. A gyantagyöngyök rendkívül alacsony olvadásponttal rendelkeznek, tehát használatuk kíméletes, nem égeti a bőrt. Nagyon rugalmasak, továbbá a legrövidebb szőrszálakat is minimális fájdalomérzet mellett távolítja el.

Az Italwax gyantagyöngy hatalmas előnye, hogy jelentősen csökkenti és lassítja a szőrszálak újbóli megjelenését.

A szőrtelenítés azonban nem volt mindig ennyire fájdalommentes és gyors.
A történelem folyamán számtalan, különböző módszert ismert az emberiség, hogy megszabaduljon a nem kívánt szőrszálaktól. Ennek ráadásul a maitól jelentősen eltérő okai is lehettek. A bronzkorban például a harcosok időnként szőrtelenítették a mellkasukat, hogy minél erősebbnek, izmosabbnak és férfiasabbnak tűnjenek. Később, a mellvértek elterjedésével erre többé nem igazán volt szükség, azonban a forró egyiptomi klímában később is népszerű volt a szőrtelenítés, leginkább egészségügyi és higiéniai okokból. A férfiak a hajukat is gyakran leborotválták, és inkább parókát hordtak.

A gyantát is ismerték, amit főként méhviaszból készítettek.

Emellett használtak még habkövet és kagylókat is.
A Római Birodalomban szintén a betegségek távoltartását remélték a szőrtelen testtől, emellett a jólét és a gazdagság védjegye is volt a szőrtelenítés. A nem kívánt szőrszálakat többek között csipeszekkel és tűzkőből készült borotvával távolították el. Akkoriban sokan gondolták, hogy így a különböző bőrbetegségeket is távol tudják tartani.

A reneszánsz korában a szőrtelenítés egészen addig jutott, hogy a hölgyek körében divatba jött a szemöldök és haj egy részének leborotválása, hogy magasabbnak tűnjön a homlok.
Azt mondják, nincs új a Nap alatt, de reméljük, ez a divat nem tér vissza.